3 hiba, amiért a vállalkozásod Google Cégem fiókja büntetést kaphat

A Google az elmúlt három esztendőben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Google Cégem rendszerének fejlesztésére és ellenőrzésére.  2019. április 2 a Google + megszűnése óta ez a kijelentés hatványozottabban igaz. Talán ennek a ténynek is köszönhető, hogy egyre több vállalkozás keres meg, hogy segítsek, mert a Google Cégem fiókjuk valamilyen oknál fogva felfüggesztésre került vagy a fiók igazolásának megszüntetésével végződött. Az elmúlt időszak hibáit megvizsgálva írok le most három okot, ami a fentebb említett büntetésekhez vezettek.

 cegem.png
Többszörös címváltoztatás rövid időn belül a Google cégem fiókban

Az egyik igazán jelentős hiba, amikor egy vállalkozás rövid időn belül többször megváltoztatja a címét. Sajnos, ezt a Google úgy érzékeli, hogy valaki trükközni próbál és azonnal megszünteti a fiók igazolását. Ebből lehetnek később Google Cégem fiók problémák, ezért törekedni kell a fiók minél hamarabb történő újra aktiválásra.  Az aktiválás elvétele a jobbik eset, mert, ha felfüggesztik a fiókot, akkor nem sok esélyünk lesz, hogy azt újra használni tudjuk.

Több Google Cégem fiók igazolása ugyanazzal a telefonszámmal

Napjainkban szinte már nem is engedi meg ezt a Google. Vannak olyan esetek, amikor láthatunk azonos brand név alatt fiókokat egymástól eltérő telephellyel, de mégis azonos telefonszámmal. Ennek az az oka, hogy ők egy teljesen más menedzselési fióktechnikát használnak a Google Cégem rendszerén belül. Azoknak a vállalkozásoknak, akiknek a múltban sikerült több helyet is azonos telefonszámmal regisztrálni, figyeljenek rá, hogy ha a fiókjuk felfüggesztésre kerül, akkor valószínűleg ez az ok áll a háttérben.

 A vállalkozás nem jogosult a Google Cégem fiók használatára

Bizonyos esetekben a Google nem engedélyezi a Google Cégem fiók használatát. Az irányelveket a Google Cégem súgójában mindenki megtekintheti. Ezek közül én most egyet emelnék ki.

Azon típusú hirdetők, akik eladó vagy kiadó ingatlanokat (pl: nyaralókat, bemutatóházakat, üres házakat) próbálnak értékesíteni, nem jogosultak a Google Cégem vállalkozások adatlapra. Ez alól kivételt képeznek az értékesítési és lízingirodák.  Ki nem jogosult méga Google fiók adatlapra? Bővebben itt, a Google Cégem súgójában tudsz tájékozódni.

 

Rövid összegzésként annyit tanácsolok a vállalkozásoknak, hogy a regisztráció során mindig figyelmesen töltsék ki a NAP (vállalkozás neve, címe, telefonszáma) adatokat és ha, esetlegesen költözik a cég, akkor előbb a weboldalon módosítsák az adatokat és csak utána a Google Cégem fiókban!

Kondor Albert
Alapító és stratégiai vezető
lokalitas.hu