Google Cégem fiók (5.tipikus hiba)

Google Cégem  fiók

Az elmúlt két évben számos vállalkozásnak hoztam létre a Google Cégem fiókját. Jó néhányat kezelek ezek közül a mai napig. Az itt tapasztaltak alapján állítottam fel egy 5 pontos hibalistát, amit a vállalkozások többsége elkövet.  Az elkövetkezendő néhány mondatban ezeket mutatom be neked kedves olvasó.

google_cegem_fiok.jpg

 

 Google Cégem fiók igazolás nem valósul meg

A legtöbb esetben apró figyelmetlenség miatt nem kapja meg az igénylő a Google Cégem fiók igazoló kódját.

Tipp: Mikor egy Google cégem fiókot létrehozol, midig add meg pontosan az alábbi adatokat:

  • Cég neve
  • Cég címe
  • Cég telefonszáma
  • Cég weboldala (ha nincs, akkor készíts díjmentesen a Google cégem fiókon belül)

Ha ezeket jól kitöltöd, akkor 90%  esélye van, hogy megérkezzen az igazoló kód levelezőlapon, emailen, telefonon vagy sms-ben.

Google Cégem fiók fotó kategória

A gyakorlatban látom, hogy a cégek három-négy fotót feltesznek a Google Cégem fiókba (általában beltéri és kültéri) és ezzel be is fejezték a képfeltöltést. Ez hiba, mert a Google figyeli az új tartalmakat és ha nem frissítjük, akkor oldalunkat kevésbe helyezi előtérbe.
TIpp: Minden kategóriába legalább három képet helyezz el és tölts fel újakat rendszeresen.

 Google Cégem fiók statisztika

A cégek nagy része nem igazán ismeri ezt a részét a Google Cégem fióknak. Akik ismerik, azok is keveset használják. Úgy gondolom, hogy ez súlyos hiba. Miért érdemes használni?

Tipp: A statisztika segítségével jól láthatóak az alábbi adatok:

  • Mennyien kerestek rá a vállalkozásunkra közvetlenül
  • Hány ember talált rá a vállalkozásunkra
  • Mennyien láttak az adatlapunkat a keresésben
  • Mennyien láttak az adatlapunkat a térképen
  • Honnan terveztek hozzánk útvonalat
  • Mennyien hívták vállalkozásunkat
  • és még legalább nyolc különböző adatot kaphatunk meg

  Google Cégem vélemények

A vállalkozások nagy része nem válaszol a véleményekre, bármely iparágat vizsgáltam eddig. A vizsgálatok eredményeiről itt tudsz bővebben olvasni: fogászat, autószalonok, szállodák-éttermek

Tipp: Minden véleményre érdemes válaszolni (negatív, pozitív egyaránt), mert a Google figyelemmel kíséri ezt a tevékenységünket is.

 Google Cégem bejegyzés

A Google Cégem bejegyzést az általam vizsgált 100 cégből mindösszesen 9 használta. Sajnálatos, hogy a vállalkozások nagy része nem alkalmazza  ezt a díjmentes reklámozási lehetőséget.

Tipp: Rövid, figyelemfelkeltő bejegyzést hozz létre egy minőségi fotóval. A weboldaladra mutató kivezető linket ne felejtsd elrejteni a gomb alá!

 Az itt bemutatott 5 hiba valamelyikét, a cégek 75%-a elköveti. Abban az esetben, ha megfogadod az itt felsorolt tippeket, akkor nagyobb eséllyel fogsz jól szerepelni Google Cégem fiókoddal a Google Térképen.

Kondor Albert
lokalitas.hu
strategiaimarketing.blogspot.com